tisdag 4 augusti 2009

Välkommen till min blogg!

Jag kommer att skriva mycket om den borgerliga regeringens politik och göra allt jag kan för att hjälpa till att få bort denna människofientliga regering ifrån makten som kastar ut sjuka ur försäkringssytemet och gör långtidsarbetslösa till nästintill livegna med betald arbetskraft för arbetsgivarna! Precis, inte gratis arbetskraft enbart utan betald utav staten med 223 kr om dagen. Det kallas t o m "varaktig samhällsnyttig tjänst" och ingår i Jobb och utvecklingsgarantins sista steg (mer om det senare)!

Jag kommer också att skriva en hel del om den ekonomiska krisen och dess orsaker och visa på att det inte är en sektor av systemet (finanssektorn) som krisar utan hela det kapitalistiska systemet, vilket hänger ihop en hel del med den rådande världsordningen i allt från flyktingpolitik till imperialistkrig om oljan och andra naturresurser.

Vi behöver en annan regering för att bygga upp välfärden igen men vi behöver även en långsiktig politik som vill sträva mot ett socialistiskt samhälle med gemensamt ägande som det dominerande och med en planerad produktion där människors egenmakt får komma till fullt uttryck över både sina gemensamma så som de mer privata livsvillkoren. Vi behöver bygga en demokrati för hela samhället som ger arbetare och tjänstemän makt över arbetslivet och kontroll över ekonomin och de sociala villkoren. Det är dags att börja driva ordningen med slavar och herrar, underordnade och överordnade, utsugna och profitörer till något som enbart står i historieböckernas texter!

Vi behöver även en politik där vi inte bara ses som ekonomiska motorer för en (kapitalets så som statens) ohämmade ekonomiska tillväxt, utan en som låter oss vara hela människor med möjlighet till ballans och harmoni mellan våra livssfärers olika delar så som fritid och arbete, vila och aktivitet, allvar och lek, vilket jag kommer att poängtera mycket i denna blogg. Därtill kommenterar jag även gärna alla inskränkningar av integriteten och yttrandefriheten, mer aktuellt än någonsin när övervakning och kontroll verkar vara vad liberalismen politiska företrädare hellre sysslar med än att stå som frihetens försvarare. Välkommen! /Klas

4 kommentarer:

 1. Det här var nog det värsta politiska snacket jag varit med om. Det är helt otroligt att det ska finns kvar männsikor som dig som bara är avudsjuk på att folk tjänar/förtjänar pengar istället för att leva på andra och en himla massa bidrag år 2009!!
  Högst 20 procent i skatt ska vi ha, mer privata sjukhus och skolar, mindre statlig verksamhet då får vi ett mycket bäåttre samhälle på sikt. Istället för att alla ska må sämre när 10-20 procent av Sveriges befolkning gör det, kan inte dom procenten komma upp till oss istället för att vi ska dras ner till dom?
  Tack för mig//Emil

  SvaraRadera
 2. Ursäkta, Emil. Men nog fan är det så att arbetslösheten och bidragsberoendet är högre nu än någonsin! Tack vara den borgerliga politik du förespråkar.

  Du är en idiot, Emil. Dra åt helvete!

  SvaraRadera
 3. Tack för en mycket bra blogg !
  Hälsning från Margareta C

  SvaraRadera
 4. till Anonym:

  Jag är inte avundsjuk, folk får gärna tjäna hur mycket pengar som helst, om det inte vore som så att det fanns ett samband mellan att vissa måste vara fattiga för att andra skall kunna bli rika. Det kapitalistiska systemet förutsätter och genererar nämligen en grundläggande ekonomisk utsugning av flertalet för att en minoritet skall kunna bli rikare. Det kan man delvis motverka genom ett solidariskt skattesystem.

  Varför just 20% i skatt, hur räknar du fram den procentsatsen? Vilka behov har du då tagit hänsyn till?

  Varför är det alltid fel med bidrag? Vill du då exempelvis avskaffa barnbidraget?

  Förklara gärna hur vi får ett bättre samhälle med hjälp av privata lösningar för vår grundtrygghet för det finns det inget exempel på ute i världen, snarare tvärt om.

  Vad menar du föresten med uttrycket att det är helt otroligt att det ska finns kvar mänskor som mig?
  Menar du att jag inte borde finnas på grund av mina åsikter? Vill du då på nått sätt utrota mig?

  För övrigt vet du inget om min situation och hur jag lever och försörjer mig.

  SvaraRadera

Bookmark and Share
Startblogg.se Creeper